Рали „Стари Столици“ е второто най-старо състезание в Българския рали шампионат след рали „България“. Същевремено надпреварата в Шумен е единствената, която никога не е сменяла своето име.

Отсечките на състезанието са се ползвали и от легендарното рали „Албена“ и затова са едни от най-обичаните от състезателите в България. Профилът на състезанието е традиционен и не се променя често. Използват се основно две трасета – отсечките от с. Лозево към Шумен и от Шумен към с. Новосел, като в двата дни на надпреварата се карат в различни посоки. Освен тях се организаторите включват в програмата супер-специален етап в центъра на град Шумен, който е сравнително нов, както и комбинация от двете отсечки, която се кара под името „Валери Великов“ или „Шуменска крепост“ в зависимост от посоката на стартиране.

И през тази година рали „Стари Столици“ ще предложи макадамов участък в отсечките „Лозево“ и „Ардашес“. Сервизния парк е разположен пред историческата Томбул джамия и е в непосредствена близост до етапите и щаба на ралито, който е разположен в хотел „Шумен“.

Rally Stari Stolitsi 2018 - Maps

В края на следващата седмица предстои третият кръг от Българския рали шампионат - 49. Rally Stari Stolici. Ето как ще изглеждат скоростните отсечки, които ще определят победителите в състезанието. #BGRallyChampionship #RallyStariStolitsi2018 #ShakedownBG

Публикувахте от Bulgarian Rally Championship в Четвъртък, 23 август 2018 г.