Разкриха графика и конфигурацията на рали България 2017

Днес в уебстраница на БФАС бяха качени официалните документи, които разкриват под какъв формат и как ще се проведе тазгодишното издание на рали „България“ (19-21 Май).

През тази година общата дължина на състезанието е значително скъсена от 623 километра на 483. По същият начин е скъсена и състезателната дистанция на 151,50 състезателни километра. Сред вече класическите етапи Аврен,Дюлино и Аладжа Манастри прави впечатление и прейменуваният градски етап, който вече носи името на Тодор Славов.  Една много интересна новост е и локацията на сервизният парк, който ще бъде преместен на пристанището във Варна.

Официалното откриване ще се състой отново на площад Св. Кирил и Методии пред катедралата в петък от 20:30 часа. В събота екипажите ще започнат деня с преминаване през СЕ Дюлино и СЕ Козичино, като на обяд ще разполагат с отдалечен сервиз в Долни Чифлик.

Следобед екипажите ще преминат на два пъти през СЕ Аврен и СЕ Виница, както и през СЕ Варна-Тодор Славов. В неделя програмата е малко по-лека с две преминавания през етапите Бялата вода и Аладжа манастир, като отново ще трябва да преминат екипажите през градският етап Варна-Тодор Славов.

Все още не е ясна очакваната бройка на заявените екипажи, но има слухове за присъствие от страна на топ турски екипажи. Имайки предвид огромното забавяне официалните документи (допълнителен правилник и тн,) има вероятност това да повлияе на желаещите да участват.

Според допълнителният правилник, крайният срок за подаване на заявки за участие е 3.05.2017, което е практически невъзможно дата с оглед едва днешното публикуване на правилника, който официално трябваше да види бял свят на 31.03.2017. В този ред на мисли се очаква организаторите да удължат срока за подаване на заявки.

Часови график

Обща карта

Допълнителен правилник

Програма