Григоров и Йорданов втори в TER 2 след първия ден на рали „Трансилвания“

Григор Григоров и Йордан Йорданов заемат втората позиция в TER 2 след първия състезателен ден на рали „Трансилвания“, първи кръг от Tour European Rally 2018. Българите изостават с 1:08,1 минути от лидерът Йоахим Вагеманс (Peugeot 208 R2), който обаче има доста повече международен опит от нашите момчета. В генералното класиране на TER екипажът на Григоров Рейсинг са на 16-то място.

„Днес беше опознавателен ден, в който се стремяхме да спазваме равно темпо и където се чувстваме сигурни да опитваме да бъдем още една идея по-бързи – сподели Григор Григоров след първите четири етапа. – Трудно ми е с нов навигатор и все още не е свикнал със записката ми и има леки засечки. Трябва да направим още по-добри настройки по колата, записките са 95% точни, но все още нямам увереност да настъпя, защото преминах през 5 месечна пауза и доста неуспешен сезон миналата година. Както си говорихме с организаторите – резултатите, които показваме на трасетата с повече от едно преминавания, както е шейкдауна показвам, че скоростта я имаме само трябва да минат още километри преди да се отпусна. Доволен съм, че взехма на Йоахим последния етап с 2 сек. преднина, а 3-тия остана на 11. Утре продължаваме стегнато с тенденция да подобряваме представянето.“

В генералното класиране на рали „Трансилвания“ битката е между Джандоменико Басо (Skoda Fabia R5) и местната звезда Симоне Темпестини (Citroen DS3 R5). Опитния италианец води на участникът във WRC 2 Темпестини с 15,2 секунди, а трети е Дан Гъртофан (Skoda Fabia R5) на 1:20,4 минути.