Атанасов запази лидерството, Гераджиев – мл. с голяма атака

Първите две скоростни отсечки за втория ден на рали Фригия преминаха успешно за българските екипажи. Йордан Атанасов и Янаки Янакиев с Mitsubishi Lancer Evo IX успяха да запазят лидерството в ERT 2 и продължават да са четвърти в генералното класиране на първия кръг от Европейския рали трофей. Екипажът на АРТ Рейсинг проведе разумно и двата етапа, не давайки възможност на основния си конкурент Угур Сойлу (Mitsubishi Lancer Evo IX) да вземе ценно време. Във втория етап за деня „Мидас“, Сойлу не завърши етапа и така махна напрежението от плещите на Атанасов и Янакиев.

Екипажът на АРТ Рейсинг получи проблем с хидравликата на своят автомобил. Йордан Атанасов трябваше да управлява колата без серво през целия втори етап, но временото му бе добро.

И докато за варненския екипаж остава да проведе разумно оставащите две скоростни отсечки следобед, за Георги Гераджиев мл. и Георги Гаджев борбата става свирепа. Пловдивчаните направиха уникално преминаване през етапа „Мидас“, записвайки 4-то време в генералното класиране и свивайки разликата с конкурента си Юмиткан Йоздемир на 28,7 секунди две отсечки преди края на състезанието.

Третия български тандем Мирослав Ангелов и Еди Сивов (Peugeot 208 R2) се движи в добро темпо и запозва десетото си място в генералното класиране. За екипа на Мегапорт Рейсинг състезанието в Турция е повече за трупане на опит, отколкото в преследване на върхови резултати.

Битката в генералното класиране претърпя нов обрат след силна атака Яъз Авджъ (Ford Fiesta R5), който записа две етапни победи и измести времения лидер Бурак Чукорова (Skoda Fabia R5). Разликата между двамата вече е 15,9 секунди. Третото място продължава да се държи от Дениз Фахри (Ford Fiesta R5), който изостава с 2:28,6 минути.

Резултати от състезанието може да следите ТУК