Григоров трети в TER 2WD след първия ден от рали Антиб

Гиргор Григоров

Екипажът на  Григор Григоров и Йордан Йорданов ( Peugeot 208 R2) завършиха първия ден от рали „Антиб“ на трета позиция в клас TER 2WD и на втора в DMACK TER2 Cup. Участието на тандемът на „Григоров Рейсинг“ в „малкото Монте Карло“ е част от тяхната програма в Tour European Rally (TER).

Българите, които се изправиха срещу изключително сериозна конкуренция от цяла Европа, за в момента се намират на девета позиция в генералното класиране при заявените за TER шампионата участници.

Във вчерашните шест етапа те записаха шест трети времена в TER 2WD, завършвайки деня с изоставане от почти  четири минути от шампионите в Junior TER за 2017 Йоаким Вагеманс/Дитрих Патин (Peugeot 208 R2). На второ място пред Григоров/Йорданов се намират чехите Ерик Кайс/Андрей Кражица (Peugeot 208 R2).

„Движим се убедително и управялвам уверено, но все пак предпазливо. Рали „Антиб“ крие много опасности и коварни завои, въпреки това продължаваме да се борим усилено,“ сподели в социалните мрежи Григор Григоров.

Лидер в TER е Бриян Буфие (Hyundai i20 R5) с аванс от над минута и половина спрямо Джандоменико Басо, който също стартира в „Антиб“ зад волана на Hyundai i20 R5.

Днес пред екипажите предстоят още шест етапа с обща дължина от 96 състезателни километра с две преминавания през легендарния „Кол де Турини“.Можете да следите времената на живо от тук.