Даниел Попов атакува ADAC Opel Rallye Cup

Opel Adam Cup
PreEvent Test

Един от водещите млади български пилоти Даниел Попов ще направи сериозна крачка напред в своята кариера през сезон 2018. Дани ще се включи в най-силният едномарков рали шампионат в Европа – ADAC Opel Rallye Cup. Първенството е стапало към заводския отбор на Opel, който в последните две години е доминатор при автомобилите с един двигателен мост в Европейския рали шампионат и традиционно попълва пилотския си състав с най-талантливите състезатели от „трофито“.

Даниел Попов ще разчита на Ангел Башкехайов за навигатор, а двамата ще бъдат на борда на Opel Adam Cup – по-малкия брат на изключително популярния и успешен модел Opel Adam R2. Пред двамата българи предстои изключително предизвикателство с оглед фактът, че ще трябва да се борят с още 22 екипажа по едни от най-специфичните пътища в Европа – тесните и изключително бързи етапи в Германия. За екипажът на Jasen Popov Racing предстои и още една сериозна стъпка – участие в ADAC Rallye Deutschland – кръг от Световния рали шампионат, тъй като състезанието е включено в календара на ADAC Opel Adam Cup.

„Ще караме в Германия този сезон, за да видим къде сме спрямо младите пилоти в Европа. Тази година в купата участват 22 екипажи от 12 държави, конкуренцията е на много сериозно ниво и правилата са такива, че пилотът и навигаторът са най-важният елемент за доброто или лошото представянe.“ – сподели Даниел Попов.

През уикенда той имаше възможност да се запознае с качествата на новият си автомобил – “ Тестът на Adam, който е нов за мен автомобил, премина очаквано – обясни Попов, който в последните два сезона се състезава с Peugeot 208 R2. – Opel-ът отстъпва по мощност на 208-цата, окачването му е по-меко, но такива са изискванията на купата, където всички пилоти карат с еднакви настройки. Тепърва ще се опознаваме с колата, тъй като сега карахме на трасе, което познавам отлично.“

Първото състезание за Попов и Башкехайов е този уикенд, а нашата страница ще отрязава подробно участията им.

Календар на ADAC Opel Rallye Cup 2018:

25-26 май    рали „Заксен”

15-16 юни    рали „Штемведер Берг”

27-28 юли    рали „Вартбург”

16-19 август    рали „Германия” (два кръга)

28-29 септември    рали „Ерцгебирге”

19-20 октомври    рали „3-те града”

Очаквайте и видео материал посветен на участието на Даниел Попов и Ангел Башкехайов в ADAC Opel Rallye Cup.