Даниел Попов и Ангел Башкехайов завършиха рали „Заксен“ 2018

Екипажът на Jasen Popov Racing Даниел Попов и Ангел Башкехайов завърши участието си в рали „Заксен“ 2018, втори кръг от едномарковата купа ADAC Opel Rally Cup. Българите приключиха надпреварата в Цвикау на 17-то място в генералното класиране за трофея, след като днес рестартираха участието си по системата Rally 2. Дани и Ангел отпаднаха в първия състезателен ден след повреда в предното дясното окачване на техния Opel Adam Cup, до която се стигна след удар в крайпътен камък на 2,5 километра след старта на специален етап 3.

Състезанието, което предложи изключително трудни етапи, в комбинация с малкия международен опит на българския екипаж предопредели трудното адаптиране в сериозната борба с останалите 20 екипажа стартирали ADAC Opel Rallye Cup.

В днешния ден, Даниел Попов и Ангел Башкехайов успяха да вдигнат темпото и да се доближат максимално до състезателите в топ 10 на класирането в едномарковия трофей. За това спомогна усилената работа на техническия екип на отбора, който успя да ремонтира техния автомобил позволявайки им да натрупат изключително ценен опит по трудните и нетипични за българите етапи.

Следващото предизвикателство в програмата на Даниел Попов и Ангел Башкехайов е в средата на месец юни – АДАК Рали Стемведер Берг.