Рали Сливен откри записванията за тазгодишното издание

Най-силното българско рали в последните години – рали „Сливен“ откри процедурата по записванията за тазгодишното си издание. На официалният сайт на състезанието бе публикуван „Допълнителния правилник“ на ралито, от който се разкриват и подробностите около провеждането на надпреварата през тази година.

Рали „Сливен“ получи официално одобрение за смяна на своите дати и ще се проведе от 27 до 29 юли. В схемата на състезанието са включени няколко нови етапа, които се очаква да допринесат за още по-оспорвана битка в края на месец юли.

При организационния комитет на състезанието вече са постъпили и запитвания от страна на чуждестранни екипажи, които проявяват желание да стартират в 38-то рали „Сливен“. Състезанието е втори кръг от националния рали шампионат и четвърти кръг от Балканския рали трофей.

Рали „Сливен“ 2018 ще започне в петък вечер (27 юли) с церемониален старт на площад „Хаджи Димитър“ в Сливен, а след това пилотите ще трябва да се спряват с първия етап – супер-специалната скоростна отсечка по улиците на града.

В съботния ден програмата на състезанието включва шест скоростни отсечки с обща дължина около 127 състезателни километра. За неделя са предвидени последните четири скоростни отсечки, които са с дължина от около 45 състезателни километра.

Награждаването на победителите в рали „Сливен“ 2018 ще бъде в ранния следобед на 29 юли и ще се проведе на площад „Хаджи Димитър“.