Орязано трасе за рали „Твърдица“ 2018

Рали "Твърдица"
Rally Tvardica 2018

Организаторите на първият кръг от националния рали шампионат за сезон 2018 рали „Твърдица“ обявиха маршрута на състезанието. За 14-тото си издание, най-младото българско рали се завръща към традиционните си отсечки – от южната страна на Стара планина. В последните няколко години ралито използваше етапи и по северния склон на Балкана включвайки в графика си и етапи около град Елена.

През 2018 година рали „Твърдица“ ще се проведе на 7-8 юли и ще предложи на участващите екипажи 7 скоростни етапа разделени в два състезателни дни. Общата състезателна дистанция, която ще трябва да покрият пилоти и навигатори е 82, 13 км., а преходите са 133,02 километра.

Състезанието ще започне с церемониален старт на 7 юли от 16 часа на площад „Свобода“ в Твърдица. През първия състезателен ден ще се карат общо три скоростни отсечки – „Предела“, „Боров дол“ и градския етап в Твърдица. Дължината на етапите е 28,65 километра.

Крайното класиране в рали „Твърдица“ 2018 ще се реши в неделния ден с още четири скоростни отсечки – по две преминавания на етапите „Чумерна“ и „Твърдица“. Тяхна обща дължина е 53,48 състезателни километра.

Награждаването на победителите в първия кръг от националния рали шампионат ще започне в 15 часа на площад „Свобода“ в Твърдица.