Даниел Попов стартира в рали „Щемведер Берг“

Даниел Попов
Rallye Sachsen 2018

Екипажът на Jasen Popov Racing Даниел Попов и Ангел Башкехайов ще стартира в рали „Щемведер Берг“ – трети кръг от едномарковия шампионат ADAC Opel Rallye Cup 2018. Немското рали ще е второто изпитание за българския екипаж в тазгодишната им кампания в едно от най-трудните едномаркови първенства в Европа.

Рали „Щемведер Берг“ ще предложи на участващите екипажи два състезателни дни и общо четиринадесет скоростни отсечки с обща дължина 143,76 километра. Общата дистанция, която ще трябва да преодолеят участниците е 538,16 километра.

Състезанието започва в петък с четири скоростни отсечки (35,10 състезателни километра). В съботния ден екипажите ще трябва да карат по останалите десет етап (108,66 състезателни километра).

Заявените екипажи за участие наброяват 69, а Даниел Попов и Ангел Башкехайов ще стартират с номер 51. Те отново ще се изправят срещу страховитата конкуренция на цели 20 екипажа с идентични Opel Adam Cup.

При първото им участие в едномарковия шампионат ADAC Opel Rallye Cup българите финишираха на 17-то място в купата, след като получиха повреда в окачването на техния автомобил след удар в камък.