Мегапорт Рейсинг представи своята Skoda Fabia R5

Мегапорт Рейсинг представи новия си състезателен автомобил за сезон 2018 – Skoda Fabia R5. На церемония в централния офис на Еуратек, официален вносител на Skoda Auto за България, бе свалено покривалото от най-расовия автомобил, който ще се състезава в Българския рали шампионат през настоящия сезон.

Колата е закупена директно от Skoda Motorsport и последна еволюция, която включва подобрени показатели на двигателя и увеличен пробег в състезателни условия. Автомобилът ще бъде пилотиран от Мирослав Ангелов, а навигатор ще бъде Недялко Сивов. Двамата имаха възможността да изпробват колата по време на рали спринт „Дряново“, където въпреки малкото тестови километри успяха да спечелят своята първа победа в генерално класиране.

Програмата на Мегапорт Рейсинг включва всички състезания от Българския рали шампионат, както и участие в рали „Сърбия“, което е кръг от Балканския рали трофей.

За втори път в историята на българския автомобилен спорт роден екипаж ще се състезава с автомобил от клас R5. За първи път Крум Дончев и Петър Йорданов бяха зад волана на Ford Fiesta R5 през сезон 2014.