Попов и Башкехайов с първи точки в Opel Rallye Cup

Българският екипаж Даниел Попов и Ангел Башкехайов записа най-големия си международен успех. Тандемът на Jasen Popov Racing завърши на 8-мо място в крайното класиране при екипажите участващи в ADAC Opel Rallye Cup в третия кръг от едномарковия шампионат ADAC Rallye Stemweder Berg 2018. В генералното подреждане на немското рали, Дани и Ангел завършиха на 22-ро място.

След вчерашните четири скоростни отсечки Попов и Башкехайов заемаха 9-то място в ADAC Opel Rallye Cup. Още в началото на днешния ден обаче, българите научиха, че са направили фаустарт в една от последните отсечки вчера и получиха наказание от 10 секунди, които ги смъкна на 12-та позиция. Карането на българите не се получаваше добре и те изостанаха от своите конкуренти, които се бореха за последните места в топ 10.

„Днешния ден не започна много добре. На първите минавания на отсечките не бях уверен в записките си. Направихме корекции и за второто минаване вече всичко беше наред. Също така, на последната отсечка снощи сме направили фаустарт и получихме 10 секунди наказание. – обясни в сутрешния сервиз Даниел Попов. Това ни смъкна до 12-та позиция. На второто минаване на етапите направихме добро каране, успяхме да се върнем в топ 10 и на специален етап 8 атакувахме деветата позиция. За съжаление, към края на етапа спрях много късно за ляв завой и паднахме в храсти до пътя и колата загасна. Изгубихме близо половин минута докато се върнем на пътя.“

Следобедните етапи се оказаха много по-добри за българите. Даниел и Ангел вдигнаха значително темпото и започнаха да топят преднината на екипажите пред тях. Екипажът на Jasen Popov Racing се настани трайно в топ 10 на всяка една отсечка и заслужено се изкачваше във временното класиране.

В крайна сметка силното каране и добрата концентрация се отблагодариха на Даниел Попов и неговия навигатор Ангел Башкехайов, които се озоваха на 8-ма позиция в крайното класиране за ADAC Opel Rally Cup след като заемащия тази позиция екипаж Краненбург / ван Тьоенбрьок получи 40-секундно наказание и това го отпрати на десето място на финала.

Следващия кръг от програмата на Даниел Попов и Ангел Башкехайов е рали „Вартбург“ в края на месец юли.