Рали „България“ кандидатства за място в Европейския рали шампионат

Rally Bulgaria 2017, Lap.bg
Lap.bg

Рали „България“ 2018 ще бъде кандидат за кръг от Европейския рали шампионат през 2019 година. Това става ясно от публикувания днес протокол 15 от последното заседание на Управителния съвет на Българската федерация по автомобилен спорт. Друго важно решение, което е взето от УС на БФАС е за смяна на директорът на състезанието. В последните две години позицията бе заемана от Слави Славов, а през тази година неговото място ще бъде заето от Александър Ковачев – заместник-председател на БФАС.

Управителният съвет на БФАС дава срок до 2.07.2018 г. на председателя на федерацията Владимир Илиев да създаде екип и да представи концепция за състезанието, програма и състезателен график. С нелеката задача да комуникира с промоутъра на Европейския рали шампионат Eurosport Events e натоварен Александър Ковачев.

За успешното постигане на целта, федерацията поиска и нови дати от FIA, за да може да се подготви максималто добре за предстоящото 49-то издание на състезанието. Рали „България“ ще се проведе на 12-14 октомври и ще бъде финал на националния рали шампионат и шести кръг от FIA European Rally Trophy (зона Балкани).

Рали „България“ изпадна от календарът на Европейския рали шампионат през 2013 година, когато за промоутър на първенството бе избран Eurosport Events.