Монбат Груп генерален спонсор на рали „Сливен“ 2018

Водещата българска компания Монбат Груп ще бъде генерален спонсор на 38-то рали „Сливен“ 2018. Това става ясно от официална публикация в уебсайта на втория кръг от националния рали шампионат за 2018 година. След постигнатата договорка с лидерът в производството на акумулатори, състезанието вече носи името Монбат Рали Сливен.

„Партньорството с такава голяма и развиваща се компания като Монбат Груп е изключителен успех и признание за нашето състезание. Ралито получава подкрепа в много ключов момент за успешното завършване на организацията – споделя Атанас Чанев, мениджър на Монбат Рали Сливен 2018. Вярвам, че и през тази година нашето състезание ще се докаже като най-силното в България, привличайки и добър брой чужди екипажи.“

Историята на Монбат води началото си от 1959 г., когато започва производството на оловно-кисели батерии в държавна компания в Монтана. Тя е приватизирана през 1998 г. и се превръща в най-големия производител на батерии в Източна Европа, с производствени и рециклиращи мощности в пет различни страни.

В началото на новия век, Монбат Груп бе традиционен партньор на българския автомобилен спорт, спонсорирайки някои от най-известните български състезатели и ралита.