Георги Гераджиев с пореден старт в Турция

Пловдивският екипаж Георги Гераджиев/Георги Гаджев ще вземе участие във второто си състезание за тази година – турското Рали Еге с център град Измир, което ще се проведе този уикенд. То е трети кръг (втори на асфалт) от турския рали шампионат и също така е вторият от общо шестте старта, валидни за Купа Фиеста, която е главният приоритет за екипажа на АСК „Пловдив“.

Автомобилът, с който Гераджиев/Гаджев се състезават и през този сезон, е добре познатият Форд Фиеста R2 от клас RC4 (автомобили с един задвижван двигателен мост до 1600 куб.см.), който тази година ще бъде обслужван от Форд Моторспорт Турция.
Рали Еге е едно от най-старите и обичани турски състезания, което се радва на особена популярност сред местните екипажи – подалите заявка за участие са общо 63, от които 9 са в класа на пловдивчаните Гераджиев/Гаджев.

Във вчерашния ден (четвъртък, 12.07.2018 г.) се проведе опознаването на специалните етапи, които по думите на пилота Георги Гераджиев, са: „Изключително технични и изпълнени с множество завои, поради което средната скорост няма да е висока, както бе в първия кръг Рали Фригия. Асфалтът е много неравен и с непостоянно сцепление. Две от трасетата ще се карат в двете им посоки, което ще направи непредвидима появата на фракция, която представлява изкарани на асфалта пясък и камъни от преминалите състезателни автомобили. Всичко това, в комбинация с горещото време, ще направи
надпреварата изключително интересна и вълнуваща. С нетърпение очакваме старта и се надяваме отново на призово класиране.“

Рали Еге 2018 ще бъде официално открито днес точно в 19:30 ч., а малко по-късно – в 20:30 ч. – ще започне първият специален етап (1.94 км.). Състезанието ще рестартира по обяд в събота, когато са предвидени още два по-дълги етапа (съответно 10.90 км. и 10.30 км.), които ще бъдат карани по веднъж.

Основният ден на ралито е неделният (15.07.2018 г.), в който са предвидени три етапа (22.40 км., 10.10 км. и 11.00 км.), които ще се използват по два пъти (двата по-къси са тези от събота, но в обратна посока).

Закриването и официалното награждаване на състезанието ще се проведе в неделя от 18:00 часа. Общата дистанция на Рали Еге 2018 е 457.09 км., от които 110.14 км. са състезателни, разпредели в деветте специални етапа, споменати по-горе.