Подиум за Гераджиев и Гаджев в Еге Рали

подиум, георги гераджиев мл. ,георги гаджев, еге рали

Екипажът на АСК Пловдив Георги Гераджиев – мл. / Георги Гаджев (Ford Fiesta R2) успя да се пробори за своя втори подиум в едномарковия шампионат Fiesta Cup в поредния кръг от турския рали шампионат Еге Рали, завършвайки на второ място. След проблемния първи ден, днес българите наложиха много силно темпо и успяха да спечeлят три позиции спрямо преките си конкуренти в купата, завършвайки и на 9-тото място в генералното класиране на състезанието.

Днес надпреварата започна с голямо закъснение, заради проблеми с един от автомобилите за сигурност, който се запали преди първия скоростен етап. Това обаче не попречи на Гераджиев – мл. и Гаджев, които във всеки един етап бяха сред лидерите в Fiesta Cup и заслужено успяха да заемат второто място на подиума. Преди последната скоростна отсечка българите изоставаха с 9,9 секунди от Каан Карамолу и Нехир Юлмаз, но с много силно каране успяха да го победят с цели 19,2 секунди и го изместиха от третото място в Fiesta Cup. В последствие се разбра, че заемащия второ място в купата Джем Алакоч е наказан с 2 минути и по този начин българите се изкачиха с още едно място напред.

Победата в генералното класиране отиде при Яъз Авджъ / Eрсан Акър (Ford Fiesta R5). В интересна битка и през двата състезателни дни, той успя да се наложи над шампионите за миналата година в турския рали шампионат Бурак Чукорова / Ведат Бостанджъ (Skoda Fabia R5). Разликата между двата екипажа бе минимална – 6,7 секунди. Третото място отиде при младия Денис Фахри, който заедно със своя навигатор Баръш Калфаолу бяха твърде далеч от темпото на лидерите завършвайки на 3:46,0 минути от първото място.