Даниел Попов и Ангел Башкехайов финишираха в рали „Вартбург“

шумен

Българският екипаж участващ в ADAC Opel Rallye Cup Даниел Попов и Ангел Башкехайов завърши успешно и третия си старт в едномарковия шампионат – ADAC Cosmo Rallye Wartburg. Състезателите на Jasen Popov Racing финишираха на 13-та позиция, пропускайки да увеличат точковия си аванс в първенството.

За разлика от предния кръг, сега българите изпитваха трудности с адаптацията към тесните и бързи етапи, а и техния автомобил Opel Adam Cup не се представи според очакванията на екипажа.

„Вдигнахме скоростта през втория ден, но въпреки това продължихме да губим още повече време – сподели след финала Дани Попов. – Имам чувството, че колата не върви така както трябва, не се ускорява както преди на 4-та и на 5-та скорост. Бяхме далеч от групата, с която се движихме в предния кръг, а представянето ни с Ангел вътре в колата не беше по-лошо, дори на места атакувахме още повече“.

В крайна сметка след по-трудното начало и грешка при преминаването на един от разклоните, Даниел Попов и Ангел Башкехайов не успяха да се доближат до лидерите в надпреварата, но натрупаха много ценен опит по трудните и специфични скоростни отсечки.