Българите шести в рали „Бурса“ 2018

българите

Българският екипаж Георги Гераджиев – мл. и Георги Гаджев (Ford Fiesta R2) постигна отличен резултат в рали „Бурса“ – пореден кръг от Турския рали шампионат. Българите завършиха шести в генералното класиране на едно от най-трудните състезания в южната ни съседка. Успехът им се допълва от второто място в едномаркия шампионат Ford Fiesta Trophy.

Гераджиев – мл. и Гаджев направиха страхотно каране във втория ден, като постепенно се изкачваха в класирането – както в генералното, така и във Fiesta Trophy. Етап преди края изглеждаше, че екипажът на АСК „Пловдив“ ще завърши на трета позиция в едномарковия шампионат, тъй като изоставаше от Исмет Токташ и Седат Бостанджъ с 7,2 секунди. Гераджив – мл. и Гаджев обаче направиха уникално каране в последната отсечка взимайки на своите конкуренти 9,8 секунди за едва 3 минути и половина състезателно каране и така ги изпревариха  на финала с 2,6 секунди.

Състезанието бе спечелено от Яъз Авджъ и Онур Ватансевер (Ford Fiesta R5). На втора позиция завършиха миналогодишните шампиони Бурак Чукорова и Ведат Бостанджъ (Skoda Fabia R5) на 7,4 секунди. Третото място остана за Дениз Фахри и Бахадър Гьоченмез (Ford Fiesta R5), които завършиха на 45,2 секунди от победителите.

Крайно класиране в рали „Бурса“ 2018 – ТУК