Попов и Башкехайов стартират в WRC Рали „Германия“

wrc
Bulgarian crew during ADAC Cosmo Rallye Wartburg 2018

Даниел  Попов и Ангел Башкехайов са пред първия си старт в състезание от Световния рали шампионат (WRC). Българите ще вземат участие в ADAC Rallye Deutschland, което е кръг както от Световния рали шампионат, така и от едномарковата ADAC Opel Rallye Cup, където българския екипаж взима участие през този сезон.

Немския старт от WRC ще се зачита за два кръга от първенството на Opel – супер-специалния етап в четвъртък и първия състезателен ден в петък ще определят класирането  в първия кръг, а съботния ден и второто преминаване на етапите от неделя ще се зачитат за втория кръг.

Това ще бъде четвърти старт за екипажа на Ясен Попов Рейсинг в едномарковата ADAC Opel Rallye Cup. Българите записаха 17-то място сред екипажите каращи автомобили Opel Adam Cup в AvD Sachsen-Rallye в средата на май, 8-мо място в ADAC Rallye Stemweder Berg в средата на юни, а в последния кръг ADAC Cosmo Rallye Wartburg бяха 13-ти.

Попов и Башкехайов ще бъдат третия български екипаж, който ще се състезава в немския кръг от Световния рали шампионат. Преди тях в ADAC Rallye Deutschland участваха Георги Гераджиев – мл. / Никола Попов (Mitsubishi Lancer Evo VI и VII) през 2003-та и 2004-та година, както и Тодор Славов и Добромир Филипов (Renault Clio R3) през 2010-та година, които се състезаваха в Junior WRC.

ADAC Rallye Deutschalnd е едно от най-тежките и трудни състезания в календара на Световния рали шампионат. Състезанието се провежда на асфалт, но настилката и характера на отсечките се сменя постоянно – от широки и бързи пътища в полетата, през тесните, технични и неравни отсечки в лозята над Трир, до разбития асфалт и бетон на танковия полигон, който е станал емблематичен за това състезание.