Попов и Башкехайов в топ 10 на ADAC Opel Rallye Cup

топ 10

Българският екипаж Даниел Попов и Ангел Башкехайов  завърши на 10-то място в класирането на първото състезание в ADAC Opel Rallye Cup, което се провежда успоредно с кръга от Световния рали шампионат ADAC Rallye Deutschland. Попов и Башкехайов записаха второ класиране в топ 10 в състезанията от шампионата след 8-то място в ADAC Rallye Stemweder – Berg.

Денят започна трудно за нашия екипаж – в първият етап за деня „Щайн унд Вайн“ на Даниел и Ангел се наложи да карат в проливен дъжд с най-твърдата смес гуми. Българите записаха 14-то място при автомобилите Opel Adam Cup.

В следващите етапи преди обедния сервиз, екипажът на Ясен Попов Рейсинг започна да се изкачва в класирането благодарение на все по-силното си каране и след първото завъртане на етапите вече бе в топ 10.

„На първата отсечка тази сутрин ни заваля дъжд в средата на етапа и загубихме много време спрямо първите, които караха доста по-малко на мокро. Във втория етап дъжда спря, но трасето бе шарено и много коварно. След като в рамките на пет завоя видяхме три спрели Adam-а заложихме на по-сигурно каране и стигнахме спокойно до финала. Доволни сме от записките, които сме направили и сме щастливи, че имаме шанса да караме по тези етапи“ – сподели в обедния сервиз Дани Попов.

Силното представяне на българите продължи и при второто преминаване на „Щайн унд Вайн“ и те успяха да съкратят разликата с екипажа на 9-то място Тим Вакер / Чиома Моникс на едва 3,5 секунди.

Екипажът на Ясен Попов Рейсинг бе готов за атака в следващите два етапа, с която да излязат на 9-то място в класирането на ADAC Opel Rallye Cup, но инцидент с зрител принуди организаторите да отменят останалите две отсечки до края на деня. Така в края на първото състезание от прогамата на уикенда в едномарковия шампионат Даниел Попов и Ангел Башкехайов завършиха 10-ти.

Утре българите продължават във второто състезание, за което важи втория състезателен ден и второто преминаване на отсечките в неделя от ADAC Rallye Deutschland 2018.

Крайно класиране в ADAC Opel Rallye Cup след състезание 1 – ТУК