Българите девети след съботния ден

българите

Даниел Попов и Ангел Башкехайов заемат девето място в генералното класиране на едномарковия шампионат ADAC Opel Rallye Cup след първите седем отсечки валидни за втория кръг от надпреварата, която се провежда успоредно с ADAC Rallye Deutschland 2018.

След като вчера завършиха десети в първия кръг, днес българите показаха още по-стабилно каране и са с позиция напред. Екипажът на Ясен Попов Рейсинг не се размина без проблеми, но с мъдро и разумно каране прогресираше в класирането.

„Трудно начало във втория ден и втория кръг за нас. На „Panzerplatte“ изведнъж останахме без спирачки малко след средата. Изчезнаха преди един разклон след дълга права и просто продължихме направо. За щастие там имаше само няколко маршала, които бързо разбраха какво се случва и избягаха от пътя. В следващите няколко километра спирахме само с ръчна и на скорости. Според мен карах достатъчно резервирано до този момент, но явно не е било така. На следващата отсечка държахме добро темпо, но се завъртяхме и загубихме доста време“ – сподели Дани Попов в обедния сервиз.

В следобедните отсечки Попов и Башкехайов започнаха силно и постепенно се изкачваха в класирането. Българите записаха впечатляващи резултати в последните два етапа за деня – шести места в отсечките „Фрейзен“ и „Рьомерщрасе“ и преди последните две изпитания, които предстоят в неделния ден заемат девета позиция в генералното класиране за едномарковия шампионат ADAC Opel Rallye Cup.

Класиране след първия ден от втория кръг на ADAC Opel Rallye Cup: ТУК