Седмо място на финала за Попов и Башкехайов

шесто

Българският екипаж Даниел Попов и Ангел Башкехайов постигна най-доброто си класиране в кръг от едномарковия шампионат ADAC Opel Rallye Cup. Тандемът на Ясен Попов Рейсинг завърши втория кръг от уикенда съпътстващ ADAC Rallye Deutschland на седмо място в подреждането за едномарковия трофей, подобрявайки с една позиция класирането си от ADAC Rallye Stemweder-Berg.

„Сутринта разбрахме, че състезателят пред нас получава наказание заради закъснение и сме само на секунда зад него. В последствие видяхме, че той не се появи на часовата контрола за първата отсечка заради технически проблем и това реално реши състезанието. Карахме внимателно, но последната отсечка, която бе и пауъра-стейджа за WRC много ми хареса и се представихме добре. Изпълнихме напълно плана, който си бяхме начертали преди състезанието и сме изключително доволни от това, което постигнахме в най-трудното рали досега“ – сподели след финала Даниел Попов.

Попов и Башкехайов оставиха отлични впечатления с мъдрото си, но и бързо каране по изключително трудните етапи на ADAC Rallye Deutscland 2018 и въпреки, че трябваше да използват гуми втора употреба се доближиха много близо до лидерите в шампионата, които имат доста повече опит с този тип автомобили и по тези трасета.

Следващото предизвикателство за Даниел Попов и Ангел Башкехайов в тяхната програма в ADAC Opel Rallye Cup е ADMV Rallye Erzgebirge в края на септември.

Класиране от втория кръг в ADAC Opel Rallye Cup този уикенд: ТУК