Второ поредно българско участие в кръг от WRC

българско

За втори път в рамките на по-малко то месец ще има българско участие в кръг от Световния рали шампионат (WRC). След изключително успешно участие на Даниел Попов и Ангел Башкехайов (Ясен Попов Рейсинг, Opel AdamCup) в деветия кръг от шампионата ADAC Rallye Deutschland, пловдивчаните Георги Гераджиев – мл. и Георги Гаджев ще стартират в най-новия член и десети кръг от световното първенство – рали „Турция“.

Екипажът на АСК Пловдив продължава участието си в едномарковия шампионат Ford Fiesta Cup в Турция, а рали „Турция“ е пореден кръг от надпреварата. Българите ще стартират с номер 85 и ще бъдат на борда на добре познатия Ford Fiesta R2.

Гераджиев и Гаджев се представят изключително успешно в едномарковия трофей, като се намират на второ място в генералното класиране с 37,8 точки. Лидер е Юмит Джан Йоздемир с 49,5 точки, а третата позиция е за Исмет Токташ с 24,8.

За завръщането на Турция в програмата на световния рали шампионат са подадени 52 заявки за участие – 12 автомобила от новата генерация WRC, 1 WRC генерация 2016  и 18 автомобила R5.

Пълния списък със заявени участници може да видите: ТУК