Стратиева доволна след шейкдауна на Барум Рали Злин

доволна

Екатерина Стратиева и нейния навигатор Георги Аврамов изразиха задоволство след проведения днес шейкдаун, предшестващ старта на едно от най-трудните асфалтови ралита в Европа – Барум Рали Злин. Състезанието е пореден кръг от Европейския рали шампионат, а Стратиева записва своето десето поредно участие.

„Днес сутринта стартирах на шейкдауна и с всяко минаване успявах да се сработя по-добре с колата, като подобрявах времената си. Направихме общо 5 минавания и съм доволна от поведението на автомобила. Имаме синхрон и настоение, което е най-важото“ – сподели Екатерина Стратиева в сервизната зона.

Стратиева и Аврамов записаха резултат 3:45,192 минути и изостанаха от другия дебютиращ с Hyundai i20 Coupe екипаж Пан Ярек / Михал Пораджиш с 4,2 секунди.

Българите очакват много трудно и предизвикателно начало на Барум Рали Злин и заради времето, което се развали в късния следобед.

„Следобед заваля пороен дъжд, като температурите паднаха доста…вероятно ще вали и на първия градски етап. Ще стартираме с най-меките гуми и ще заложим на спокойно и сигурно темпо. Сериозната част от ралито започва утре с над 100 състезателни километра и дълга нощна отсечка – над 20 км“ – завърши Стратиева.

Резултатите от Барум Рали Злин може да следите ТУК