Голямо признание за Екатерина Стратиева

ключа на злин

Екипажът на Астра Рейсинг Екатерина Стратиева и Георги Аврамов завършиха успешно едно от най-трудните асфалтови ралита в Европа – Барум Рали Злин. Българския екипаж записа 65-то място в генералното класиране и 4-то място в клас 12 при дебюта си с Hyundai i20 Coupe, участващ в едномарковия шампионат на Motorsport Academy.

Стратиева получи голямо признание от местните организатори и градът домакин Злин. Българската състезателка бе наградена от кмета Мирослав Адамек с „Ключа на града“ – жест равностоен на обявяването на Стратиева за почетен гражданин на Злин.

Стратиева заслужи високото отличие заради десетото си поредно участие в Барум Рали Злин.

„Когато мечтите се сбъдват! След 10-годишно преследване на мечтата, с много борбеност, лишения, постоянство, дойде мигът, в който това стана реалност! На финала на 48-мото Рали Барум получих признанието на организаторите и Община Злин. Кметът на града г-н Мирослав Адамек ми връчи „Ключа на града“, считан за символ на почетен гражданин! Не знам как да опиша усещането, защото за мен това е огромно признание за цялото усилие и всичко свършено назад през годините. За цялата ми кариера това отличие се нарежда на челна позиция редом до това от 2012 – трофей за млади надеждни пилоти в памет на Ричард Бърнс“ – сподели своята емоция след финала Стратиева.

„Тази година ралито беше едно от не леките ми участия тук. Имайки предвид атмосферните условия – дъжд, кал, на места мъгла, дългите паузи през последните години и липсата на подготовка, успях да съхраня сили и да стигна успешно до финала! Знам, че не съм толкова бърза както в предните години, но това не ме спря да гоня класиране при жените и в края на състезанието да завърша на 3-та позиция! Приятно изненадана останах от автомобила, с който стартирах – Hyundai i20 Coupe от Motorsport Academy. В късите и технични етапи, определено се чувствах по-силна и заредена с енергия, което ми позволяваше да давам сходни, а на някои дори и по-добри резултати от другите двама пилоти с Hyundai. На дългите – физически не можех да издържам и се опитвах да съхраня сили, за да стигна до финал! Благодаря искрено на всички фенове, които за пореден път ме подкрепяха и ми даваха енергия през целия уикенд“ – завърши Стратиева.