Попов и Башкехайов стартират в Шумен

шумен

След като записа най-доброто си класиране в едномарковия шампионат ADAC Opel Rallye Cup в най-трудното състезание от календара ADAC Rallye Deutschland, екипажът на Ясен Попов Рейсинг Даниел Попов и Ангел Башкехайов ще стартира и в третия кръг от националния рали шампионат – рали „Стари Столици“ 2018.

Даниел и Ангел се представиха повече от достойно в немския кръг от Световния рали шампионат и ще търсят поддържане на спортната форма в поредния кръг от родното рали първенство.

„Ще караме, за да поддържаме форма, тъй като има цял месец до следващия кръг от купата. До тогава повечето ни конкуренти ще направят по някой друг старт и ние не искаме да изоставаме“ – сподели Даниел Попов.

„Също така искаме най-после тази година да покараме и на българско състезание. Интересно ми е къде ще се движим с този автомобил, тъй като в момента у нас няма технически аналог“- завърши пилотът на Ясен Попов Рейсинг.

Българската публика ще има възможността да види един от най-интересните автомобили, участващи в едномаркови шампионати в Европа. Opel Adam Cup e по-малкия брат на изключително успешния модел на германската компания Opel Adam R2. Къп-версията на колата е с мощност от около 140 конски сили, секвенциална скоростна кутия, спортно окачване, което обаче не дава възможност за настройки.

Рали „Стари Столици“ е трети кръг от националния рали шампионат и ще се проведе в края на седмицата. Състезанието ще се проведе в два дни с обща дължина от 81 състезателни километра, разделени в девет скоростни етапа.