Ангелов и Сивов нощуват като лидери в Шумен

шумен

Екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Еди Сивов нощуват като лидери след първия ден на 49. Рали Стари Столици. Тандемът, който управлява автомобил Skoda Fabia R5 спечели всички етапи през днешния ден и натрупа преднина пред основните си конкуренти в шампионата Йордан Атанасов и Янаки Янакиев (Mitsubishi Lancer Evo IX) от 11 секунди.

Въпреки, че разликите във всички етапи бяха много малки, варненците Атаносов и Янакиев не успяха да отмъкнат етап от лидерите.

Третото място след първия състезателен ден на третия кръг от шампионата заемат шампионите за сезон 2017 Тихомир Стратиев и Добрин Борисов (Марина Моторспорт, Peugeot 208 R2). В интересна битка с Георги Василев и Стефан Добрев (Дианел Рейсинг, Mitsubishi Lancer Evo IX) екипажът на Марина Моторспорт успя да натрупа от 7,2 секунди преди втория състезателен ден.

Много силно представяне записват Христо Атанасов и Марин Иванов. Те разчитат на нови настройки на своя Citroen C2 и заемат втората позиция при автомобилите с един двигателен мост, и пето в генералното подреждане на състезанието.

След близо тримесечно отсъствие от скоростните отсечки, шестата позиция в генералното класиране и първото място в клас RC 3 се заема от екипажа на InnoMotion Racing Станислав Владимиров и Чавдар Събев. Двамата са в изключителна битка с Антон Титов и Динко Георгиев (Citroen DS3 R3T Max). Разликата между водещите екипажи в клас RC 3 е едва 3,7 секунди.

Дебютът на Даниел Попов и Ангел Башкехайов с новия им автомобил Opel Adam Cup по българските трасета върви повече от успешно. Тандемът на Ясен Попов Рейсинг заема 8-мо място в генералното класиране и е трети при колите от клас RC 4. Въпреки проблемите със спирачките и старите гуми, Дани и Ангел показват изключително силно каране и са много близко до по-силните автомобили.

Топ 10 на генералното класиране се допълва от Емил Денев и Богомил Ненов, които са трети в клас RC 3 и девети в генералното класиране. А лидерите в група Е Георги Янков и Цветан Балджиев с Subaru Impreza WRX са десети.

Водачът в класирането на група Е Калин Бенчев отпадна в скоростен етап 2 „Пивовара“, след като неговото Subaru Impreza N14 получи неостранима повреда в двигателя. По този начин Бенчев и навигаторът му Александър Спиров няма да успеят да се включат утре по системата Рали 2.

В утрешния ден предстоят общо пет скоростни етапа – по две преминавания на отсечките „Ардашес“ и „Новосел“, както и комбинирания вариант на двата етапа „Шуменска крепост“.