Мирослав Ангелов и Недялко Сивов с победа в 49. Рали „Стари Столици“

Мирослав Ангелов и Недялко Сивов със Skoda Fabia R5 триумфираха в 49-тото издание на рали „Стари Столици“. Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ днес имаше една единствена задача и тя бе да завърши надпреварата.

Битката за втората позиция бе изключително интересна, след като екипажът на АРТ Рейсинг Йордан Атанасов и Янаки Янакиев, който я заемаше след първия ден, отпадна поради повреда в задния диференциал на своя автомобил и всичко трябваше да се реши в пряк двубой между Георги Василев/Стефан Добрев (Mitsubishi Lancer Evo IX) и Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (Peugeot 208 R2).

След тежка битка във всички скоростни отсечки от втория ден, екипажът на АСК „Дианел Рейсинг“ успя да се наложи над Стратиев и Борисов. За шампионите от сезон 2017 в националния рали шампионат остана третото място и победата при автомобилите с един двигателен мост, както и в клас RC 4.

Христо Атанасов и Мартин Иванов, които се състезаваха на домашна сцена, показаха скорост и увереност, като това им донесе второто място в RC 4 и петото в генералното класиране с аванс от 15,3 секунди спрямо победителите в RC3 Антон Титов/Динко Георгиев (Citroen DS3 R3 Max).

Представителите на „Иномоушън Рейсинг“ Станислав Владимиров и Чавдар Събев направиха повече от уверен старт в рали шампионата завършвайки на шеста позиция в генералното класиране.

Зад тях се нареди още един екипаж завърнал се в националния шампионат в лицето на Даниел Попов и Ангел Башкехайов с техния Opel Adam Cup.

Победителите в клас Е1 Георги Янков и Цветан Балджиев (Subaru Impreza WRX) завършиха осми в генералното класиране на 49. Рали „Стари Столици“.

Топ десет се затвори от екипажите Стоян Апостолов/Павлина Апостолова (Honda Civic) и победителите в клас RC 5 Денис Станчовски / Младен Карчев с Hyundai i20 Coupe.