Григор Григоров тества автомобил от R5

peugeot

Вицешампионът в миналогодишното издание на Българския рали шампионат Григор Григоров ще проведе тест с автомобил от категорията R5. Това става ясно от разпространения днес прес-релийз от страна на неговия отбор Grigorov Racing. Автомобилът, който Григоров ще тества е Peugeot 208 T16 R5.

„В Словения ще тестваме нови настройки на нашето Peugeot 208 R2 и ще го подготвим по най-добрия начин с помощта на нашия добър приятел Рок Турк за предстоящите състезания до края на годината. Отделно, ще изпробвам възможностите и лимитите на автомобила от клас R5, към който се стремя усилено“ – сподели плановете си Григор Григоров.

Тестът ще се проведе в Словения на отсечка избрана от словенския пилот Рок Турк, който е познат на българската публика с участията си в няколко от състезанията от националния рали шампионат в последните години.

Григоров пропусна последния кръг от шампионата в Шумен, заради контузиите, които е получил неговия навигатор Петър Сивов при битов инцидент в седмиците преди 49. Рали „Стари Столици“.