Тридесет заявки за рали България 2018

шумен

Тридесет са заявените екипажа за последния кръг от националния шампионат – рали „България“ 2018. Късното обявяване на подробностите около състезанието и нераздаването на точки за класиранията в Балканския рали трофей предопределиха липсата на чужди екипажи сред подалите заявка.

Въпреки това интрига няма да липсва. След отпадането си в рали „Сърбия“ Мирослав Ангелов и Еди Сивов (Мегапорт Рейсинг, Skoda Fabia R5) са задължени да завършат състезанието, за да си гарантират първата титла в националния рали шампионат.

Шампионите за сезон 2017 Тихомир Стратиев и Добрин Борисов (Марина Моторспорт, Peugeot 208 R2) имат своите шансове при грешка от страна на Ангелов и Сивов да защитят титлата си, малко очакван факт в началото на сезона с оглед голямата разлика между автомобилите на двата екипажа.

Варненците Йордан Атанасов и Янаки Янакиев (AРТ Рейсинг, Mitsubishi Lancer Evo IX) ще се опитат да запишат позитивно класиране в домашното си състезание след проблемите в последните три старта.

Димитър Илиев и Крум Дончев (Боила Автомоторспорт, Mitsubishi Lancer Evo IX) са сочени за най-атрактивния екипаж и публиката ще следи с огромен интерес тяхното представяне. Пилотските качества и на двамата са повече от добре известни, но предстои да разберем как ще се представят и в ролята си на навигатори.

В шампионата се завръщат Станислав Владимир и Чавдар Събев (Иномоушън Рейсинг, Opel Astra GSi), които се представиха отлично в рали „Стари Столици“, но не пътуваха за Сърбия.

Втори старт за тази година ще запишат екипажите Димитър Кондев / Искрен Пондев (Green Fox Motorsport, Opel Corsa OPC), Бойчо Ненов / Делян Дженков (Булсим, Citroen C2).

С интерес се очаква дебютът на Костадин Щерев и Николай Арабаджиев с новият им автомобил Subaru Impreza WRX N12.

Списък със заявените екипажи за рали „България“ 2018: ТУК