Шест кръга в календара на националният шампионат за 2019 година

Шест кръга в проекто календарът на БФАС

Българският рали шампионат през сезон 2019 ще включва шест кръга. Това става ясно от публикувания проекто календар след последното заседание на УС на Българската федерация по автомобилен спорт.

Сезон 2019 ще започне с юбилейното 50-то издание на рали „България“. Най-престижното българско автомобилно състезание ще се проведе на 10, 11 и 12 май.

Втори кръг от шампионата щe бъде утвърдилото се като най-добре организираното рали в последните сезони Монбат Рали Сливен. Както и рали „България“, сливенското състезание ще бъде кръг от Балканския рали трофей на FIA. През тази година надпреварата отново е с нови дати – 28, 29 и 30 юни.

Следващия етап от шампионата ще бъде в средата на месец юли – рали „Твърдица“. 15-тото издание на състезанието е планирано за 20 и 21 юли.

Рали „Стари Столици“, което през тази година също ще празнува своя юбилей ще e четвърти кръг и ще се проведе в средата на месец септември. 50-тото издание на единственото българско рали, което никога не е променяло своето име ще стартира на 14 септември.

За втора поредна година родната федерация е решила да включи и най-престижното сръбско рали в календара на националния рали шампионат. Рали „Сърбия“, което заяви своите амбиции да преследва място в календара на Европейския рали шампионат е предвидено за 27, 28 и 29 септември.

Изненадата в календара на федерацията е наличието на шесто рали, чието име обаче не се споменава. Според наши източници, локацията на състезанието ще бъде отново на родното Черноморие, а датите ще бъдат през месец октомври.