Диана Стоянова в топ 10 на спортистите на Благоевград за 2019 година

Вицешампионката за сезон 2019 в клас RC 3 на националния рали шампионат Диана Стоянова получи изключително признание от журналистите в родния си Благоевград. Състезателката на Диамо Рейсинг Груп бе класирана в Топ 10 на най-успелите спортисти в града, заставайки рамо до рамо със световни и европейски шампиони.

„За мен е чест да застана редом до Световни и Европейски шампиони. Нашите постижения бяха оценени и съм щастлива от този факт. Това ме мотивира още повече” – сподели след церемонията Диана Стоянова.

Благоевградчанката произхожда от семейство традиционно свързано с автомобилния спорт. През годините тя е носител на много отличия от Националния шампионат по планинско изкачване. От 2016 г. тя сформира дамски екипаж в националния рали шампионат, заедно с навигаторката си Иванела Иванова. 

Двете се записаха в историята на родния рали спорт, изравнявайки най-доброто постижение на дамски екипаж в най-престижното българско състезание – рали „България“. Стоянова и Иванова завършиха на четвърто място.