Денис Станчовски с R2 автомобил през сезон 2019

LAP.bg
LAP.bg

Денис Станчовски има сериозни планове през настоящия сезон 2019, които са свързани със закупуване на изцяло нов автомобил от клас R2, наложил се изключително бързо през последните години в България. Плановете на талантливия тийнейджър от Панагюрище са свързани с покриването на състезанията от Националния рали шампионат, както и кръговете на Балканския рали трофей. Още една новост при Денис е, че той ще се довери на нов навигатор до себе си.

„Очаквам един силен и вълнуващ старт на сезон 2019, както за мен, така и за целия екип. Целта ни бе да изкачим стъпало по-нагоре закупувайки нов и по-бърз автомобил, с който да постигнем по-високи резултати и успехи. Ще ми е нужна добра подготовка и бързо адаптиране към автомобила, за да покажем потенциала си на трасето. Плановете ни през годината са участия във всички кръгове на Националния рали шампионат, както и тези от Балканския рали трофей“ – разкрива плановете си Станчовски.

През сезон 2019 Станчовски ще получи шампионска подкрепа от автомобилния състезател Крум Дончев, а именно сервизния автомобил на отбора, който дълги години е бил неделима част от Дончев-Спорт и ги е следвал във всяко предизвикателство. Дончев отправя призив към хората, които са свързани с автомобилния спорт да последват този пример и да подкрепят с каквото могат младостта, тъй като според него младите, са техните последователи и е съвсем естествено да стимулират продължението на спорта, който винаги са обичали и ги е обединявал.

„Искам да изкажа благодарността си към Крум Дончев и целия му екип, които предоставиха специализирания сервизен камион, служил и помагал за успехите във всяко състезание през годините. Радвам се, че има добри хора като Крум, които дават всичко от себе си и винаги са подкрепяли автомобилния спорт!“ – завършва талантливия роден пилот.

Денис Станчовски започва спортната си кариера на 16-годишна възраст през 2017 г. като най-младия пилот в Българския рали шампионат, взимайки участие във всички кръгове с автомобил Hyundai i20 Coupe, а в края на дебютната си година постига втора позиция в клас RC5 и класирането на Hyundai Racing Trophy. През двете години, в които е активен състезател, Денис се включва и в международни надпревари – Румъния, Словения, Хърватска и Турция. В края на 2018 г. е носител на купата за млади пилоти „Тодор Славов“.