Нова конфигурация за юбилейното рали „България“

Едва три седмици преди старта на юбилейното 50-то рали „България“, организаторите му публикуваха подробности за неговото провеждане. Състезанието ще се организира от Съюза на българските автомобилисти, а директор на състезанието ще бъде Камен Михайлов.

Рали „България“ ще се проведе в изцяло нова конфигурация. Състезанието ще бъде открито на 10-ти май с церемониален старт на площад „Кирил и Методий“ във Варна, а същинската надпревара започва в събота.

Първото изпитание за участващите екипажи ще бъде отсечката „Бялата вода„, позната от предишните издания на ралито след завръщането му във Варна. Следва етапът „Девня“ – класическо трасе от рали „Албена“, използващо пътя между гр. Девня и с. Манастир.

От там екипажите се отправят към Шумен, където ще се състезават по отсечките познати от рали „Стари столици“ – „Валери Великов“, „Лозево“, „Новосел“ и „Шумен“. След тях състезателите се връщат към Варна, преминавайки през етапа „Манастир“ – отсечката „Девня“ в обратна посока.

В неделния ден в програмата на 50-тото рали „България“ са предвидени по две преминавания на етапите „Аладжа манастир“ и „Синдел“, както и супер-специален етап по улиците на Варна. Атрактивната отсечка е позната на зрителите от предишните издания на рали „Варна“ и рали „България“.

Официалните документи за 50-тото юбилейно може да открите на новия уеб сайт на надпреварата – www.rallybg.bg