Тихомир Стратиев с пълен сезон и нов автомобил

Рали шампионът на България за сезон 2017 Тихомир Стратиев ще направи пълен сезон в Българския рали шампионат. Стратиев ще стартира и с нов автомобил – Ford Fiesta Proto. Атрактивният автомобил изглежда досущо като старата WRC версия на Fiesta, но цялата механика е базирана на Mitsubishi Lancer. Колата идва от полския препаратор Stec Ralliart Полша.

Колата е разполага с двулитров турбо мотор, секвенциална кутия ( в замисимост от предпочитанията на пилота 5 или 6 степенна). Максималната мощност е 315 конски сили, а двигателя предоставя 600 NM въртящ момент. Окачването е регулируемо Reiger, задвиждването е 4×4, а максималната скорост може да достигне 215 километра в час.

Тихомир Стратиев ще проведе двудневно обучение в Полша през следващата седмица, за да се запознае с тънкостите при управлението за новата за него машина.

Отборът на Marina Motorsport вече е подал своята заявка за участие в юбилейното 50-то рали „България“, което ще се проведе от 10 до 12 май. Състезанието е кръг от Балканския рали трофей.