Горещо трансферно лято в Българския рали шампионат

Лятото още не е започнало, а трансферния пазар в Българския рали шампионат се нагорещи до червено. Само в рамките на няколко часа, станаха ясни две повече от любопитни смени на навигатори. Отборът на Мегапорт Рейсинг, чийто екипаж Мирослав Ангелов и Еди Сивов спечели шампионската титла през миналия сезон, а в 50-то юбилейно рали „България“ завърши на втора позиция, ще разчита на нов навигатор. Георги Гаджев, който е известен с участията си в тандем с Георги Гераджиев – мл., ще седне на дясната седалка на шампионската Skoda Fabia R5 за остатъка от сезона. Първия сериозен тест за Ангелов и Гаджев ще бъде рали „Ескишехир“ – трети кръг от Балканския рали трофей. Състезанието ще се проведе от 14 до 15 юни в Турция.

Новосформирания екипаж вече проведе своите първи тестове на част от отсечката „Мухово“.

„Много сме доволни от проведените тестове. Все още се сработваме с новия ми навигатор, но, разбира се, трябва да минат няколко състезания, за да му имам пълно доверие в отсечките. Много съм доволен, защото Георги има огромен стаж в чужбина като навигатор на Георги Гераджиев младши, особено в Турция. По време на тестовете пробвахме нови настройки на колата, съобразени с по-високите температури, които очакваме в Турция и по-твърдите гуми, които вероятно ще използваме. Конкуренцията ще бъде много голяма и ще се радваме да победим някой от местните екипажи с R5 автомобили“, коментира Мирослав Ангелов.

Шампионът при навигаторите за сезон 2018 Еди Сивов не остана дълго без ангажименти. Той се присъединява към отбора на Марина Моторспорт и ще е в екипаж с Тихомир Стратиев на борда на Форд Фиеста Прото, като ще замести Добрин Борисов. Програмата им ще покрие всички кръгове от националния рали шампионат, а първото изпитание за тях ще бъде в края на юни – 39. Монбат Рали Сливен.

Стратиев и Сивов се познават добре и не веднъж са тренирали заедно. Очаква се адаптацията между тях да приключи бързо и двамата да се борят за призовите места на сливенското рали.