Три български екипажа стартират в рали „Ескишехир“

победа

Три български екипажа ще стартират в рали „Ескишехир“ – трети кръг от Балканския рали трофей на FIA. Турското състезание се утвърди като предпочитано от българските отбори за трупане на точки за регионалната купа, благодарение на гостоприемството от страна на домакините.

В списъкът със заявените екипажи личат имената на Мирослав Ангелов / Георги Гаджев (Съст. номер 5, Skoda Fabia R5), Йордан Атанасов / Янаки Янакиев (Съст. номер 7, Mitsubishi Lancer Evo IX) и Никола Мишев / Йордан Батаклиев (Съст. номер 23, Peugeot 208 R2).

Българските екипажи ще трябва да се спряват с много силната местна конкуренция разчитаща на топ автомобили от категорията R5, за да възстановят позициите си в Балканския трофей след неучастието им във втория кръг, който се проведе в Румъния.

Рали „Ескишехир“ 2019 ще предложи познати етапи на състезателите. Класирането ще се определи по осем скоростни отсечки разделени в два състезателни дни. Ралито ще започне тази вечер с церемониален старт пред един от търговските центрове в Ескишехир, а същинския старт е в петък сутрин. Общия километраж на скоростните етапи, които състезателите ще покрият в първия ден е 76,36 километра. Във втория отсечките са четири с обща дистанция от 63,64 състезателни километра.

Награждаването е насрочено за 16:39 часа в събота.