Попов и Башкехайов със старт в рали „Твърдица“

Даниел Попов и Ангел Башкехайов ще се завърнат в Българския рали шампионат със старт в предстоящото рали „Твърдица“, трети кръг от националното първенство. За 15-то издание на състезанието Дани и Ангел ще се състезават за нов клуб – АРТ Рейсинг. Двамата ще бъдат на борда на добре познатото Peugeot 208 R2. Участието на двамата се случва и благодарение на сръбския състезател Ненад Вичентич, познат от участията си в рали „България“ и Монбат Рали Сливен, който предоставя своята машина на талантливия роден екипаж за старта в Твърдица.

“ Благодарение на Ненад Вичентич прекратяваме паузата и ще направим първия си старт за годината – споделя Дани Попов. Състезанието няма да е лесно. За пръв път ще участвам в Твърдица, не знам още дали ще успеем да покараме преди това колата, за да си припомним какво беше. Основната ни цел е да се насладим на състезанието и да върнем колата в Сърбия така, както я получихме. Също така състезанието ще е и малък тест за колата, тъй като в Сливен имаше проблеми с електрониката и сега искаме да се убедим, че всичко вече е както трябва преди Ненад да продължи борбата си за шампионата на Сърбия. Присъединяваме се към шампионите в ЕРТ2 АРТ Рейсинг, с който клуб Ангел спечели първата си победа преди няколко години. Надявам се това да ни донесе късмет и освен да се насладим на етапите, да постигнем и добър резултат“.

Рали „Твърдица“ ще стартира на 20 юли с церемониален старт и три скоростни отсечки в първия ден. На 21 юли екипажите ще преминат по още четири етапа, а награждаването ще бъде в следобедните часове на площада в подбалканското градче.