Екатерина Стратиева стартира в рали Барум за 11-ти път

Двукратният европейски рали шампион при жените – Екатерина Стратиева се завръща на европейската рали сцена със своя 11-ти старт в Чехия.

„С удоволствие мога да кажа, че се завръщам в европейското първенство“, каза Стратиева. „Гладувам за адреналин и отново да вляза в колата. Пристрастена съм към това състезание и тази година ще стартирам за 11-ти път. Миналата година взех ключа на Злин и сега е моментът да се опитам да отворя вратата! Това състезание ще бъде за всички мои фенове, които ме подкрепят! ”

Участието на Катя в сезон 2019 година на ERC, макар и на по-късен етап, има за цел атака на трета титла при жените за в Европейския рали шампионат.

Екатерина Стратиева и нейния навигатор Георги Аврамов се състезават заедно от 2017 г. и ще стартират с 84-ти стартов номер, като ще бъдат зад волана на новият за тях Peugeot 208 R2. Автомобилът ще бъде нает от екипа на добре познатия у нас румънски състезател Влад Козма, който дългогодишно подкрепя Екатерина.

Катето е най-опитния български състезател с цели десет участия в BARUM CZECH RALLY ZLIN. През миналата година след успешното й финиширане в едно от най-популярното ралита в Европа, тя бе обявена за почетен гражданин и наградена с ключа на град Злин.

„Колата е нова за мен и със сигурност няма да е лесно, но отивам да се наслаждавам, да зарадвам хората и да бъда в топ 3 при дамите от заявените шест жени-пилоти. Изразявам своята благодарност към партньорите и феновете ми, които направиха участието ни възможно!“
В кариерата на Катя това ще е 99-то рали, 60 от които международни в над 20 различни държави