Екатерина Стратиева с втори старт в ERC за сезона

Екатерина Стратиева и нейния навигатор Георги Аврамов ще запишат втори пореден старт в Европейския рали шампионат през тази година. Тандемът на Астра Рейсинг ще стартира в рали „Кипър“ – седми кръг от континенталното първенство.

В рали „Кипър“ Стратиева и Аврамов отново ще бъдат на борда на Peugeot 208 R2, което този път е наето от френския отбор Sainteloc. Френския тим се грижи за програмата и на руската звезда Алексей Люканюк, който в момента заема второ място в генералното подреждане.

“ Чувствам се развълнувана, защото от 2012г. се опитвам да взема участие в Кипър, а сега почти всичко е готово!  Въпреки, че от 2015 г. не съм карала на макадам, смятам че опитът, който натрупах на „Барум“ ще ми бъде много полезен, затова очаквам бързо да се адаптирам към този тип настилка. Планираме участие на официалния тест във вторник преди ралито, за да мога да направя допълнителни километри и така ще бъда доста по-подготвена за истинската надпревара, стартираща в петък“ – сподели Стратиева.

Кипърското рали, което ще се проведе от 27 до 29 септември край Никозия, ще бъде юбилейния 100-тен старт на Стратиева. Кипър пък ще бъде 21-вата държава, в която европейската шампионка за жени ще се състезава.

Участието на Стратиева и Аврамов се случва благодарение на основния спонсор на отбора Петрол, както и на Verso Travel, Astra Optic и  Боро Теракол, добавки Хелиос.