Деветнадесет български екипажа за старта на 52. Рали Сърбия

Деветнадесет български екипажа подадоха заявки за петия кръг от Българския рали шампионат – 52-то издание на рали „Сърбия“. За втора поредна година родният шампионат ще гостува в западната ни съседка. Общо 57 са подадените заявки за сръбското рали, което е и последен кръг от Балканския рали трофей.

С номер 1 ще стартира шампионът за миналата година в родното първенство Мирослав Ангелов, който отново ще разчита на Георги Гаджев за навигатор. Екипажът на Мегапорт Рейсинг ще има сериозна конкуренция в лицето на сръбския екипаж Душан Боркович / Игор Маркович. Най-известният пистов състезател на Сърбия Боркович се завръща към ралитата на борда на последната еволюция Skoda Fabia R5 наета от унгарски отбор.

За същия тим ще се състезава още един претендет за победата – Янош Пушкади. Той също ще бъде на борда на втората еволюция на чешката машина, а негов навигатор ще бъде Барнабас Годор.

Тихомир Стратиев и Еди Сивов са подали заявка за участие с добре познатия от предишните кръгове Ford Fiesta Proto, а след като стартираха само в рали-спринт състезанието, което беше част от програмата на Монбат Рали Сливен, Георги Василев и Стефан Добрев сега ще участват в клас RC 2 в Сърбия.

При автомобилите с един двигателен мост ще бъде изключително интересно. Към местните лидери Владица Рабренович (Renault Clio R3) и Ненад Вичентич (Peugeot 208 R2) се присъединяват най-силните български екипажи в групата – Антон Титов / Динко Георгиев (Citroen DS3 R3T), Дилян Станков / Йордан Йорданов (Peugeot 208 R2), Денис Станчовски / Младен Карчев (Peugeot 208 R2), Станислав Владимиров / Чавдар Събев (Opel Astra GSi), Диана Стоянова (Honda Civic Type R), Христо Атанасов / Марин Иванов (Citroen C2 R2) и Никола Мишев / Явор Брънков (Peugeot 208 R2).

Рали „Сърбия“ ще започне в петък вечер с церемониален старт в центъра на Врнячка баня, а същинската надпревара започва в събота. Тогава ще се карат първите 8 етапа, които са с дължина от 102,40 километра. Неделният ден ще предложи още 6 отсечки с дължина 57,50 състезателни километра.