Българска доминация в Балканския рали трофей

Три български екипажа триумфираха със шампионските титли в Балканския рали трофей на FIA за 2019 година. Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia R5) спечелиха генералното класиране за трофея за първи път в кариерите си. Двамата участваха във всички кръгове без макадамовото състезание в Румъния, записвайки победа в Монбат Рали Сливен, второ място в рали „България“, трето място в последния кръг в Сърбия и четвърто място в ЕСОК Рали. Това е първи по-значим международен успех за Мегапорт Рейсинг.

Йордан Атанасов и Янаки Янакиев спечелиха предстрочно шампионата в клас ERT 2 след три последователни успеха – в рали „България“, ЕСОК Рали и Монбат Рали Сливен. Това е втора поредна титла в класа за екипажа на АРТ Рейсинг, който след финала на сливенското рали прекрати участията си и обяви състезателния си автомобил Mitsubishi Lancer Evo IX за продажба.

Диана Стоянова и Иванела Иванова записаха безспорно най-големия успех в кариерите си със спечелването на титлата в клас ERT 3 на Балканския трофей. Двете дами бяха стабилни във всички сътезания, в които участваха и благодарение на силното си представяне в рали „Сърбия“ успяха да изпреварят с вторите Ненад Виченчич и Иван Йевтич с 4 точки.

В клас ERT Junior Григор Григоров зае второ място в класирането с равни точки с 1-вия Герго Дудас.