Екатерина Стратиева влиза в битка за трета европейска титла

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов (SAINTéLOC Racing, Peugeot 208 R2) ще стартират в последния кръг от Европейския рали шампионат тази седмица. Двамата ще участват в рали „Унгария“, а целта пред тях е спечелването на третата европейска титла за Екатерина в категорията на дамите.

Преди рали „Унгария“, което ще се проведе в околностите на град Ниредхаза, Стратиева се намира на второ място във временното подреждане за ERC Ladies. Българката има актив от 103 точки, а временен лидер е Небила Тейпар с 117, а третото място е за Кейти Мюнингс с 93. И двете конкуретни на Стратиева ще стартират в Унгария.

Състезанието започва утре с квалификационен етап, а откриването е планирано за 18:15 часа в центъра на Ниредхаза. След това състезателите ще стартират и в първия супер-специален етап.

Същинската борба стартира на следващия ден с шест скоростни отсечки. Общата им дължина е 107,14 състезателни километра. В неделния ден екипажите ще преминат през още шест етапа с дължина 102,20 километра.

Освен титлата в класа на дамите в рали „Унгария“ трябва да се реши и голямата титла в Европейския рали шампионат, а претендентите са Крис Инграм, Алексей Люканюк и Лукаш Хабай.