Българския рали шампионат става виртуален

Броени дни, след като стана ясно, че първите два кръга от Българския рали шампионат са отменени от Автомобилна Федерация на България и бъдещето на рали първенството ни за тази година е под сериозен въпрос, решихме да направим нещо нестандартно.

От 10 април всеки почитател на рали симулаторите, всеки фен или състезател може да се включи във виртуалния национален рали шампионат.

Платформата, която ще се използва е една от най-популярните рали игри в момента – Dirt Rally 2.0 на Codemasters.

Ще бъдат организирани два шампионата, в зависимост от съдържанието на играта, което притежава всеки един участник. За тези, които имат налични всички локации ще могат да участват в надпревара от 8 кръга, започваща на 10-ти април с рали „Монте Карло“. Автомобилите, които ще бъдат използвани ще са от клас R5.

За тези, които имат оригиналния вариант, в който не присъстват допълнителните локации, е наличен шампионат с 5 кръга, а използваните автомобили ще бъдат от клас R2.

Продължителността на състезанията ще бъдат 3 дни за „големия“ шампионат и 2 за „малкия“.

Повече информация за шампионата и насоки как може да се включите, може да намерите в правилника за провеждане на първенството: https://drive.google.com/open?id=1MyUxtosOAuO9wvRXpuqvBveUFB8-hkJf