Тотален карък за българските екипажи в рали „Златибор“

И двата български екипажа, които участваха в рали „Златибор“, отпаднаха рано от надпреварата. След добро представяне в първия етап на ралито, Екатерина Стратиева и Ангел Башкехайов (Астра Рейсинг, Peugeot 208 R2) не успяват да спрат навреме за ляв завой и се озовават в канавката до пътя. Колата застава „по корем“ и за Стратиева и Башкехайов не остава друго освен да се откажат.

Снимка: Астра Рейсинг

След като спечели убедително първите два етапа от състезанието, Мирослав Ангелов и Георги Гаджев също напуснаха надпреварата. По предварителна информация, в опит да избегне камък на трасето на етапа „Сушица“ 2, Ангелов се озовава извън трасето. Заради получените технически проблеми, продължаването на шампионите на България за сезон 2019 се оказва невъзможно. Сръбското състезание е дебют на Ангелов и Гаджев с новата за тях Skoda Fabia R5 evo.

Рали „Златибор“ взе и още една сериозна жертва – шампионите на Сърбия за миналата година Александър Дучич и Владимир Зарич направиха тежка катастрофа в първия скоростен етап на ралито. Двамата се измъкнаха невредими от тежкият инцидент, но автомобилът, който наемат от българския отбор Motorsport Academy е с изключително много щети от тежкия удар.

Следващият кръг от сръбския шампионат е българското рали „Твърдица-Елена“, с което ще се открие борбата и в родното първенство.