Рали Твърдица-Елена с промени за новите дати

16-то рали „Твърдица-Елена“, с което ще се открие борбата в националния рали шампионат за сезон 2020 на 7 и 8 Август, ще запази основата на своя формат, въпреки решението на Община Елена да не разреши провеждането на състезателни етапи на територията си.

Организаторите на ралито ще скъсят планираната за най-дълга отсечка в надпреварата „Елена-Твърдица“ (28,27 км.), като тя ще стартира от местността Предела и ще бъде с дължина 15,93 км. По този начин ще се запази формата от три етапа, които ще се карат в съботния ден – „Чумерна“ (9,83 км.), „Качулка“ (14,50 км.) и „Предела“.

Другите промени в програмата на рали „Твърдица-Елена“ 2020 са свързани с изключването на градският супер-специален етап „Твърдица“ и официалното откриване на надпреварата, като това решение е продиктувано от желанието на местната администрация в Твърдица да няма струпване на много хора и повишаване на риска за избухване на огнище от Covid-19.

Всички документи за състезанието, което ще се проведе на 7-8 август, са обновени и могат да бъдат намерени на официалния уеб сайт на ралито – www.rallytvarditsa.com

Почти всички подали заявка за участие екипажи са потвърдили своето желание да стартират в състезанието. За всички останали, които искат да се включат в 16. Рали „Твърдица-Елена“ е налична формата за заявка, а крайният срок за регистринане за участие е 12 ч. на 3-ти Август (понеделник).