Екатерина Стратиева и Георги Аврамов стартират в последния кръг от ERC

Трикратната шампионка при дамите в Европейският рали шампионат Екатерина Стратиева и нейния навигатор Георги Аврамов ще стартират в рали „Канарски острови“. По програма състезанието трябва да бъде предпоследен кръг от континенталното първентсво, но след отмяната на рали „Спа“ в Белгия, островното рали ще закрие борбата за титлите.

Рали „Канарски острови“ ще се проведе в последния уикенд на месеца (от 26 до 28 ноемри) и ще предложи на участващите екипажи специални отсечки с обща дължина от 201 километра. Преходите, които ще трябва да покрият състезателите са 357 километра.

Стратиева и Аврамов отново ще разчитат на добре познатото Peugeot 208 R2, което за поредно състезание ще бъде обслужвано от Saintéloc Junior Team – отборният шампион от миналия сезон в Европейския рали шампионат.

За френският тим ще се състезават още временния лидер в ERC Алексей Люканюк (Citroen C3 R5), Мариан Грибел (Citroen C3 R5) и Синдре Фурусет, който ще е зад волана на Peugeot 208 Rally4.

“За трети път ще съм на това рали и чувството е невероятно. Тази година се оказа една изключително трудна и тежка във всяко едно отношение. Надявам се нещата да се стабилизират максимално бързо и всичко да влезе отново в един нормален ритъм. Пропуснахме старта в Унгария / 6-8.11 / заради положителен тест на Жоро, който боледува 10 дни. Пътуваме в неделя 22.11, като се надявам да нямаме проблеми с предстоящите тестове за COVID-19, понеже ако някой се окаже положителен означава, че си оставаме тук.…, а колата и механиците ще са вече там.. не искам да си го помислям!“ – сподели Стратиева.

За 24.11/ вторник / е планиран тест, на който екипажите на Saintéloc Junior Team да натрупат опит по техничните отсечки на Канарските острови.

Очакват се температури между 17-25 градуса, но океанския климат е способен да поднесе сериозни изненади на участващите.

Рали „Канарски острови“ се очертава като най-силното състезание за годината в Европейският рали шампионат, като за него са заявени 71 екипаж от 20 националности.

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов изказват специални благодарности на своите партньори – ПЕТРОЛ , ПОД БЪДЕЩЕ , BAUHAUS България, Verso Travel, Astra Optic, и BOSCH, които помагат през цялата година отбора.