Мишев и Янакиев с триумф в клас ERT2 на Балканския рали трофей

Никола Мишев и Янаки Янакиев (Peugeot 208 R2) спечелиха битката в клас ERT2 на Балканкия рали трофей за сезон 2020. Заради пандемията и постоянно променящите се мерки за ограничаване на заразата от Covid-19, календарът на трофея претърпя сериозни корекции, като в крайна сметка в него останаха румънското рали „Трансилвания“ и рали „Сърбия“.

И в двете ралита, родният екипаж завърши на втора позиция в класирането на автомобилите участващи в клас ERT2 и така събраха 58 точки, което им гарантира титлата.

За Никола Мишев това е първи международен трофей, докато Янаки Янакиев печели титлата в ERT2 за трета поредна година, след двата поредни триумфа с Йордан Атанасов.

В генералното класиране на Балканския рали трофей българските екипажи заеха трето и пето място. Бронзовото отличие остана за Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 evo), докото Йордан Атанасов и Ангел Башкехайов (Mitsubishi Lancer Evo IX) завършиха пети.

За сезон 2021, две български ралита попадат в календара на FIA за Балканския рали трофей – рали „България“ (15-16 май) и рали „Сливен“ (10-12 юни).