Екатерина Стратиева с дванадесето поредно участие в рали „Барум“

Кампанията на Екатерина Стратиева през сезон 2021 в Европейския Рали Шампионат започва от четвъртия кръг за сезона – легендарното рали „Барум“ в Чехия. Това ще е 12-ти пореден старт за трикратната европейска шампионка при дамите в класическото състезание, което тази година чества своя 50-ти юбилей. Традиционно навигатор на Стратиева ще бъде Георги Аврамов, а двамата ще са на борда на познатото Peoguet 208 R2.

Състезанието ще се проведе през последния уикенд на август /27-29.08/, като отново ще бъде базирано в град Злин. Общата дължина на ралито ще бъде 785,65 км., от които 210,9 км. ще бъдат състезателни и ще са разпределени в 15 скоростни етапа.

Подобно на предходния сезон, и сега Стратиева /Аврамов ще се състезават за един от най-големите отбори в Европейския Рали Шампионат – Saintéloc Junior Team от Франция, който се грижи и за обслужването на автомобила.

За отбора в предстоящия старт ще вземе участие и европейските шампиони за 2020 Алексей Лукянук / Алексей Арнаутов с автомобил Citroen C3 Rally2.

Конкуренцията в рали „Барум“ отново е смразяваща – заявените екипажи са 143 от 24 националности.

„Знаете, че за мен това е много повече от рали! – споделя Стратиева. Това е една сбъдната мечта! Участието ми на рали „Барум“ за 12-ти пореден път е история! Няма да спирам да казвам, че на това състезание са най-верните фенове, едни от най-добрите отсечки, в които съм се състезавала….просто това е най-доброто рали за мен! Влизаме в шампионата малко късно, но плановете ни са да направим всички асфалтови старта до края на годината. Очакват се температури между 12-25 градуса, но има възможност и да вали в някои от дните. Няма как да не благодаря на компаниите, които ми помагат и заради, които се случват нещата, а именно ПЕТРОЛ , които са зад мен от 2014 година! Разбира се и на ПОД БЪДЕЩЕ , BOSCH, Verso Travel, Astra Optic, и които помагат през цялата година на отбора ми!“.