Какво казаха родните състезатели след първия ден на рали Ковасна?

Какво казаха пилотите след първия ден на рали Ковасна

Два български екипажа са в челната тройка на рали „Ковасна“. Ето какво споделиха родните състезатели след първите четири скоростни отсечки:

Юлиян Телийски (Mitsubishi Lancer Evo IX), лидер в състезанието след първия ден:

„Тръгнахме в състезанието без очаквания. В началото на първата скоростна отсечка допуснахме грешка. След това видяхме, че темпото ни е прилично. В началото на четвъртия етап отново допуснахме грешка, но резултатът ни бе добър. Условията са тежки, но ние сме с малко опит и не знам дали сме отправна точка за мнение. Утре ще се опитаме да държим темпо, без грешки и какъвто ни е късмета. Екипът е подготвил колата перфектно и нямаме никакви притеснения!“

Цветан Балджиев, навигатор на Георги Янков (Mitsubishi Lancer Evo IX), трето място в общото класиране след първия ден:

„Темпото ни беше добро. Успяхме да поведем класирането, но на третия етап за деня се завъртяхме и загубихме много време. Условията сутринта бяха трудни – пързаляше се доста. Следобед беше доста по-добре, трасето беше поизчистено от преминалите автомобили и сцеплението беше добро“.

Георги Гераджиев мл. (Ford Fiesta Rally4), шесто място в общото класиране след първия ден:

„С две думи много труден ден за нас. Колата иска различен тип управление и все още се боря с нея. Нямам добър ритъм и не мога да и се доверя нито в бавното, нито в бързите пасажи. Целият ден търсих правилните настройки и засега не се получават нещата. Даже получих ценни съвети от Юли Телийски и Дочо Цвятков. Позитивното е, че въпреки тези премеждия все още сме в ралито. Много пъти изпадахме от пътя, като най-сериозно беше на СЕ2, където с голяма доза късмет се върнахме на пътя. В края на СЕ3 също изтървахме завой заради мекия сняг. Най-лошия ни етап беше последния за деня, където тотално изгубих увереност в колата и просто минах през него след няколко кризисни момента. Утре продължаваме с нови сили и надежди. Колата има огромен потенциал и нямам търпение да я карам отново“.

Никола Мишев (Peugeot 208 Rally4), шестнадесата позиция в общото класиране след първия ден:

„За нас първите две отсечки бяха под напрежение, защото имахме проблем със стартирането на автомобила. Трябваше са внимаваме да не го изгасим някъде. В случай, че беше станало – отпадахме. За радост механика ни успя да отстрани проблема в сервиза между двете завъртания. Втората част на деня мина по-спокойно. Има на къде да подобряваме темпото си на сняг. Така, че гледаме позитивно, трупаме опит и се забавляваме“.

Следете резултатите от втория ден на рали „Ковасна“ ТУК